Koppeling met Gmail

Het e-mail verkeer kan ook via Gmail worden ingesteld.

Ga naar: Mijn gegevens - Synchroniseren met Google.
Vul het 'applicatie-van-adres GMail' in.
Klik vervolgens op de knop Activeren Mail. Mocht de knop grijs blijven, klik dan op het veld eronder om het scherm te verversen.

De link https://accounts.google.com wordt opgestart.
Selecteer hier het account waar de E-mail aan gekoppeld dient te worden.
Sta vervolgens toe dat Compano Online Software uw email kan lezen, verzenden, verwijderen en beheren. U keert hierna weer terug naar de applicatie.

Onder het kopje Synchroniseren met Google wordt weergegeven:
Integratie met google:
Mail is geactiveerd

Als je nu bijvoorbeeld een factuur verstuurt, dan wordt er een concept in GoogleMail aangemaakt.

Opmerkingen:
Als beide Gmail-adressen zijn gevuld, dan wordt het adres van de ingelogde gebruiker gebruikt.
Als het Gmail-adres van de gebruiker is ingevuld, wordt deze gebruikt.
Als het Gmail-adres van de gebruiker niet is ingevuld, maar het gmailadres van de apllicatie wel, dan wordt dit gebruikt.
Als beide niet ingevuld zijn, wordt de compano mailserver gebruikt.

Afhankelijk van het ingesteld e-mailadres wordt het RefreshToken van GMail opgeslagen in een tokenfile of bij de gebruiker. Voor het activeren is het belangrijk dat de gebruiker in het juiste account is ingelogd om compano toestemming te geven om de mail in GMail toe te voegen. In GMail is er door ons voor gekozen om de mail in de concepten klaar te zetten, zodat de gebruiker die zelf kan verzenden.